Maurice Hamming
Maurice Hamming
9 september 2022 18:39

Het onweerseizoen begint zo langzaamaan tegen z’n einde te lopen. Afgezien van het onweer dat ik in Italië had tijdens mijn vakantie was het seizoen voor mij niet heel spectaculair. Het is inmiddels 6 september en voor vanavond is er wel een onweerskans. Voor heel Nederland was code geel afgegeven voor laat in de avond/begin van de nacht. Dat komt voor mij wel mooi uit aangezien ik het eerste deel van de avond andere verplichtingen heb. Zo snel ik klaar ben in Leeuwarden rijd ik terug naar Drachten om de huidige weersituatie te bekijken. Inmiddels onweert het al in onder andere Zeeland en die bui trekt noordwaarts. Ook teamlid Angelique is er wel voor in om even op pad te gaan. We spreken af in Meppel om daarna te kijken waar we heengaan.

Aangekomen op de carpoolplaats bij Meppel laadt Angelique snel haar cameraspul over in mijn auto. We besluiten iets verder zuidelijk te rijden. Het voordeel van samen rijden is, naast dat het gezellig is, dat de ene de buien goed in de gaten kan houden terwijl de ander rijdt. We gaan bij Harderwijk de A32 af om daar in de buurt een plek te zoeken, aangezien we het al behoorlijk zien flitsen. Omdat het inmiddels ook al regent zoeken we een plek waar we droog kunnen staan. We rijden Harderwijk voorbij en zien dan een fietspad onder een viaduct! Snel nemen we de afslag en kijken hoe we daar kunnen komen. We parkeren de auto en lopen het fietspad op om onder het viaduct te komen. Snel zetten we beide onze camera op een statief en richten de camera’s naar de bui. We zien de bui aardig flitsen en al snel weet ik deze plaat te schieten.

De regen is inmiddels iets minder geworden dus we lopen iets verder, onder het viaduct vandaan. Daar hebben we perfect zicht op de bui die op ons af komt. De wind staat naar de bui toe, dus we krijgen ook geen regendruppels op de lens van de camera. De bui heeft een prachtige structuur die regelmatig wordt verlicht door de ontladingen in de bui. Zo nu en dan schoot een bliksemschicht wel de bui uit. Een prachtig gezicht!

De bui komt dichterbij en de wind draait helaas. We worden bekogeld met dikke druppen regen. Zowel de camera’s als wij zijn daar niet echt fan van, dus we zoeken toch weer onze plek op onder het viaduct. Opnieuw zetten we de camera’s neer. We hoeven niet lang te wachten, twee geweldige ontladingen schieten voor onze neus naar beneden! Gevolgd door twee heerlijke dreunen. 

De bui trekt door, over ons heen. Op zich staan we droog, maar de flitsen zijn nu recht boven ons en door een viaduct heen fotograferen is helaas nog niet mogelijk. We snellen ons terug naar de auto om zo droog mogelijk in te stappen. We gaan proberen om weer voor de bui te komen om deze nogmaals op foto te zetten. We rijden een stukje terug naar het noorden en bij Zwolle gaan we de snelweg weer af om er vervolgens onder te gaan schuilen. Door de stevige wind en de lading regen die uit de lucht komt vallen is het helaas niet mogelijk om de bui van de voorkant op foto te zetten zonder dat er druppels op de lens komen. Gelukkig kunnen we aan de andere kant van het viaduct de bui weg zien trekken. Ondanks dat de frequentie van de flitsen snel achteruitgaat heb ik het geluk dat ik in ieder geval nog een flits op foto kan zetten. 

Met een kleine omweg rijden we uiteindelijk weer naar Meppel waar Angelique weer in haar eigen auto stapt en we beide weer naar onze eigen weg naar huis gaan. Een gezellige en geslaagde chase avond zo aan het einde van het seizoen!

Maurice Hamming

Maurice Hamming

Maurice is al jaren actief als chaser. Aangestoken door Melle begon het met alleen foto’s. Nu meer dan 10 jaar verder is hij ook een van onze vaste vloggers. Daarnaast geeft hij les in Groningen en heeft hij een eigen bedrijf.

Laat een reactie achter