Rick van der Burg
Rick van der Burg
9 september 2022 19:19

Aan het begin van de week waren we druk bezig om de weermodellen nauwlettend in de gaten houden. Er stond namelijk onweer in de weerkaarten. Iets wat we dit jaar nog niet zoveel hebben gezien. Nu mag ik niet klagen, want de trip naar Amerika heeft dit wel goed gemaakt, maar toch wil je altijd weer meer!

Maandagavond was de eerste avond, een thuiswedstrijd. Ontzettend veel gave ontladingen op de foto in slechts een paar uur tijd. In onze blogpost “De onweersbuien van 5 september” kan je hier meer over terug lezen.

Dinsdagavond bleef het spannend, wat zouden de buien nu gaan doen. Ik hield de buien die vanuit Belgiƫ Zeeland introkken in de gaten. Uiteindelijk besloot ik te vertrekken samen met twee buren die een keertje mee op pad wilden gaan. We reden richting Zeeland waar de bui goed te zien was op afstand, maar echt mooie ontladingen waren het nog niet. Het merendeel zat nog ver weg en een andere bui ten zuidwesten van ons hield ons in.

We besloten snel in de auto te stappen om de bui een stukje verderop opnieuw te onderscheppen. We reden richting het noordoosten waar we een nieuwe bui in het noordwesten zagen ontstaan. Deze bui was vrij dichtbij en redelijk actief wat een aantal prachtige plaatjes opleverde. Ondertussen konden we in Noordeloos (langs de A27) wachten op de bui die vanuit Zeeland richting het noorden trok.

Uiteindelijk trok de bui richting het noorden en wij besloten weer te verplaatsen. We reden richting Deventer waar ik al vaker had gestaan. We hadden vanuit daar mooi uitzicht op de buien richting het zuiden. Ten zuidwesten van ons trok een prachtige shelf cloud langs die regelmatig door het onweer werd opgelicht. Al met al was dit een zeer geslaagde chase.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter