Toch nog wat resultaten

Afgelopen zondag besloten Christian, Maurice en ik (Rick) de gok te nemen om toch op pad te gaan richting West-Duitsland om daar de buiten te onderscheppen die op de planning stonden. Ik zeg gok omdat het nog maar de vraag was of we de benodigde temperatuur gingen halen die nodig was om de onweersbuien te laten ontstaan voor grootschalig onweer.

Naast de benodigde temperatuur was de schering van de bui ook niet heel erg aanwezig waardoor we van te voren wisten dat het wel eens een lastige chase kon gaan worden. Buien kunnen dan vrij snel weer verdwijnen, waardoor je snel te laat aankomt bij een bui en er ergens anders weer een nieuwe bui ontstaat.

Na vele uren gereden en gewacht te hebben kwamen we uiteindelijk aan in Nieborg (Duitsland) waar een onweersbui ons in het noorden voorbij trok richting Enschede. Dit leverde met toch nog een paar leuke platen op.

Later op de avond activeerde de buien landinwaarts en trokken richting het noordwesten van Nederland. Hoewel er redelijk wat ontladingen op de bui zaten, was het merendeel van de ontladingen in de wolken (IC), waardoor Maurice maar enkele goed op de foto kon krijgen.

Al met al vele kilometers gereden met iets van resultaat, maar niet helemaal het resultaat waar je op hoopt. Dit is het risico wat je vaak toch ook neemt wanneer je op pad gaat.

Geschreven door Rick van der Burg

Rick van der Burg
Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.
(Artikel geschreven op 23 mei 2023)

Laat een reactie achter

Reacties staan tijdelijk uit i.v.m. Disqus advertenties die getoond werden. Er wordt gewerkt aan nieuwe manier van reacties plaatsen.