Onweersbuien op de vroege ochtend

Vanmorgen trokken vanuit het westen enkele onweersbuien over het land. De intensiviteit van de onweersbuien lag wat hoger dan verwacht, maar ik kon onderweg naar werk een mooi plekje vinden om de bui te onderscheppen.

Ook Bert van Dijk, die in Reeuwijk stond had prachtig zicht op dezelfde bui. Eén van de ontladingen kwam zelfs iets te dichtbij, zo’n 300 meter! Dat leverde wel fantastische platen op.

Naast de bliksemontladingen had Bert nog een paar andere prachtige platen.

Geschreven door Rick van der Burg

Rick van der Burg
Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.
(Artikel geschreven op 26 juli 2023)

Laat een reactie achter