Rick van der Burg
Rick van der Burg
20 juni 2024 13:02

We zijn nog geen week terug uit Amerika en toch hebben we alweer zin in goede en mooie onweersbuien. Hoewel Maurice niet naar Amerika is geweest, had hij toch ook wel zin in een goede stormchase. Afgelopen maandag, 17 juni, werd al snel duidelijk dat de kansen vooral voor België, Luxemburg en Duitsland waren.

We moesten beide nog werken die dag, maar toch waren we van plan om het de buien die later in Frankrijk zouden ontstaan op te vangen. We vertrokken daarom rond half 5 vanuit Arnhem in de richting van het zuiden.

Gezien we in Bastogne waren, moesten we natuurlijk even als snack Bastogne koeken kopen.

Eenmaal aangekomen in Bastogne zagen we dat de bui nog mooi actief was en was deze bui al goed te zien van een redelijke afstand. We besloten te wachten tot de bui naar ons toe zou trekken.

De bui kwam snel dichterbij en de structuur werd ook steeds mooier. Maurice gooide de drone in de lucht en maakte nog een paar prachtige opnames.

Al snel werden we ingehaald door de bui. Gezien de hagel die in de bui zat besloten we onder een tunnel te schuilen om ervoor te zorgen dat de auto niet zou beschadigen van de hagelstenen. De hagelstenen waren ongeveer 2cm groot.

Nadat de bui was overgetrokken waren er vanuit het zuiden nog meer buien die langs ons zouden trekken. We besloten ons te richten op deze buien om te proberen nog wat foto’s van bliksem te krijgen. We stonden bij een prachtige bui die mooi cloud-to-ground intensief was, maar helaas was de regen al snel te veel. Toch konden we later onder een tankstation even mooi droog staan om wat plaatjes te schieten van de bliksem ontladingen boven ons.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter