Rick van der Burg
Rick van der Burg
25 augustus 2024 20:41

Maurice en Rick waren gisteren samen op pad in het zuidoosten van het land. Het beloofde een interessante dag te worden, er was namelijk veel schering aanwezig en redelijk wat CAPE. Toch blijft het altijd de vraag wat het precies gaat doen.

We positioneerde ons rond de omgeving van Arnhem, waar de temperaturen in het oosten het hoogste waren. Er was op dat moment al een buienlijn actief die vanuit het midden van het land richting het noordoosten trok waar al veel bliksemontladingen op zaten.

We hadden geduld en besloten te wachten tot de buien in Arnhem aankwamen. Langzaam vormden zich steeds meer buien, maar het was nog niet echt waar we op hoopte. In de verte zagen we langzaam een leuke arcus ontstaan, maar we hadden nog weinig onweer gezien.

We reden meer oost, maar de buien kwamen nog niet helemaal lekker tot ontwikkeling. Vanuit Luxemburg en Frankrijk zagen we wel wat interessante buien, dus besloten we richting het zuiden te vertrekken. Eenmaal bij Düsseldorf konden we nog een mooie buienlijn die er zeer interessant uit zag onderscheppen en hebben we daar een tijd gestaan om nog wat foto’s te maken van het onweer.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter