Rick van der Burg
Rick van der Burg
14 mei 2022 16:37

Vanuit Nederland hebben we een lange reis moeten afleggen om uiteindelijk in Oklahoma te komen. Met alle vertragingen in Minneapolis hebben we er van deur tot deur ruim 24 uur over gedaan. Moe aangekomen bij het hotel, zien we op de radar al diverse gave structureren in de verte. Deze waren ook al met het blote oog te zien.

overshooting top onderweg naar het hotel
overshooting top onderweg naar het hotel

In de hoop dat de buien ons uiteindelijk bereiken, wat onzeker was op het moment, besloten we toch maar wat slaap mee te pakken met de hoop dat we wakker zouden worden van het onweer. De buien waren op dat moment nog zo’n 100 kilometer van ons verwijderd en de modellen lieten deze buien verdwijnen.

Om 1:00 werd ik door Bert gewekt die aangaf dat de buien dichterbij kwamen en dat hij buiten ging staan om wat foto’s te maken. Gelukkig waren we op dat moment al voorbereid en stonden onze spullen al klaar. Enkele minuten later stonden we buiten en mochten we genieten van een leuk schouwspel. Hieronder zie je een paar foto’s met het resultaat.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter