Rick van der Burg
Rick van der Burg
16 mei 2022 16:43

Afgelopen zondag (15 mei) was de eerste echte chase dag in Amerika. Met een kleine 2% kans op tornado’s en een “enhanced risk” sprongen we rond de middag in de auto om vervolgens naar het gebied te rijden waar de grootste kans op tornado’s was. Overigens gaan wij natuurlijk niet alleen voor de tornado’s maar ook voor de gave structureren en bliksemplaten.

Image

We positioneerde ons in een klein dorpje genaamd “Beggs” in Oklahoma, waar we op ons gemak afwachten op de ontwikkeling van de storm.

Toen eenmaal de onweersbuien begonnen te ontwikkelen positioneerde we ons continue voor de onweersbui om op deze manier mooie foto’s te maken en niet in de bui zelf terecht te komen. De buien trekken hier ook minder snel zodat we er makkelijk voor kunnen blijven.

Uiteindelijk resulteerde deze doodnormale storm voor de mensen hier in een prachtige onweersbui voor ons met een aantal prachtige platen.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter