Rick van der Burg
Rick van der Burg
23 mei 2024 17:23

Als jullie ons op social media volgen, zullen jullie vast weten dat we momenteel aan het stormchasen zijn in Amerika. Met z’n twee├źn kwamen we vrijdag 17 mei aan in Dallas, Texas. Bijna een week lang zijn we continue bezig geweest met veel kilometers rijden en zorgen dat we op tijd bij de juiste bui staan. Gezien we vandaag ook weer op pad gaan, maar we al in het juiste gebied zitten, wordt dit een “foto dump” met een aantal foto’s van de afgelopen dagen. Individuele verslagen volgen later!

Vanaf 17 mei tot en met 10 juni zijn wij in Amerika om te stormchasen. Dat is totaal anders dan hoe we dat normaal in Europa doen. We rijden van staat naar staat en zijn soms uren onderweg om buien te onderscheppen. We zijn vooral op pad voor de prachtige structuren, tornado’s, maar ook om het vele onweer te onderscheppen.

We zijn al in veel staten geweest en er zullen er nog veel volgen. De eerste week is pas bijna voorbij en we zitten er dan nog 2 hele weken. Hoewel het na zondag iets rustiger gaat worden, verwachten we nog steeds wel mooie platen te kunnen schieten. Ik raad jullie aan om ons te volgen op social media om up-to-date te zijn. Via Instagram stories posten we de realtime updates en Facebook de dagelijkse updates.

We hebben afgelopen dinsdag met de outbreak voor het eerste een tornado gezien, deze staat ook in de foto’s hieronder.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter