Maurice Hamming
Maurice Hamming
20 oktober 2019 14:12

Het is vrijdagavond, ik zit op de bank bij een vriendin van mij in Leeuwarden. Al een paar keer gaf mijn telefoon meldingen van onweer in de buurt. Ik had verder niet echt gekeken naar de kansen, dus ik schonk er verder weinig aandacht aan. Tot mede-chaser Rick mij een appje stuurde dat de bui goed op gang was. Snel keek ik op de radar en zag dat de bui over zee langs de Waddenkust zou trekken. 

Mijn cameratas had ik mee en ook mijn statief lag keurig in de auto, alleen die vriendin van mij is wat bang voor onweer. Na uitgelegd te hebben dat de bui naar alle waarschijnlijkheid echt alleen boven zee zou blijven, je weet het natuurlijk nooit 100% zeker, was ze overtuigd en stapten we in de auto. Onderweg zagen we al een paar mooie flitsen en begon ze wat te wennen aan het prachtige natuurverschijnsel onweer.

Een half uur later stapten we uit bij de Waddenkust en stel ik snel mijn camera op. De bui was in de tussentijd langzaam verder getrokken en was inmiddels schuin voor ons lekker z’n ding aan het doen. Ondanks dat de bui niet heel erg actief was gaf deze met enige regelmaat toch prachtige ontladingen! Doordat de bui dus niet heel snel voorbij trok konden we toch een paar mooie flitsen zien en kon ik die dus ook mooi op foto zetten.

Toen de activiteit van de bui afnam stapten we weer in de auto om terug te rijden naar Leeuwarden. Onderweg zagen we het hier en daar nog wel flitsen, maar toen we vlak bij Leeuwarden waren was de volgende bui toch wel heel actief. Snel zochten we een plek met vrij zicht richting de bui en stelde ik mijn camera weer op. Ondanks een vlaggenmast midden in beeld kon ik ook daar nog een aantal mooie foto’s schieten. Al met al een hele mooie vangst na deze spontane chase! En een mooie bonus, die vriendin van mij is inmiddels iets minder bang voor onweer 🙂

Achteraf bleek dat ook mede-chaser Angelique foto’s aan het maken was van die tweede bui. Zij stond op dat moment bij de kust, dus iets dichter bij de bui. Ook zij kon toen de bui uiteindelijk toch uitdoofde met een aantal prachtige foto’s huiswaarts keren.

Maurice Hamming

Maurice Hamming

Maurice is al jaren actief als chaser. Aangestoken door Melle begon het met alleen foto’s. Nu meer dan 10 jaar verder is hij ook een van onze vaste vloggers. Daarnaast geeft hij les in Groningen en heeft hij een eigen bedrijf.

Laat een reactie achter