Rick van der Burg
Rick van der Burg
11 februari 2020 20:38

Bij Bliksemdetectie zitten zo ongeveer alle leden al enkele maanden bibberend te wachten tot de voorspelling ‘onweer’ bevat, de wolken weer groeien als bloemkolen en we de bliksem iconen op onze radar zien verschijnen. Ondanks dat deze mooie maanden steeds dichterbij komen, kwam afgelopen zondag storm Ciara aan land.

Maurice, Angelique, Lynn en ik (Rick) besloten ondanks dat er weinig onweer werd verwacht, toch de winderige toestanden op te zoeken. We spraken af in IJmuiden, waar we na het maken van enkele foto’s snel constateerden dat deze hoeveelheid zand niet zo goed was voor onze camera’s. Een iets minder zanderige plek aan de kust werd vlot gevonden, we gingen naar Den Helder.

In Den Helder besloten we een tijdje te blijven staan en te wachten tot de wind sterker werd. Ik had zelf een windmeter bij me waar we een constante windsnelheid gemeten hebben van 60 – 70 km/u, met uitschieters van 80+! Na goed natgeregend te waren vluchtten we de auto’s weer in.

Enigszins droger stappen we bij de haven van Harlingen de auto’s uit. Aan het begin van de avond begonnen namelijk enkele onweersbuien te ontstaan. Dit door de aankomst van een koufront bij de Nederlandse kust. Helaas trok deze te snel en was niet actief genoeg om mooie foto’s van te kunnen maken. Gelukkig gaf de wegtrekkende bui in het donker ook wel een mooi laatste uitzicht van de dag.

Foto’s Maurice

Foto’s Angelique

Foto’s Lynn/Rick

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter