Rick van der Burg
Rick van der Burg
12 juli 2023 18:13

Gisterenavond trokken enkele onweersbuien over Nederland. Deze buien ontstonden in het westen en midden van het land en trokken richting het noordoosten van het land.

Maurice en ik (Rick) besloten een gok te wagen en besloten af te spreken in Zwolle. Vanaf Zwolle konden we eenvoudig naar het oosten, noorden of zuiden rijden. Een strategisch punt. Ondanks dat de meeste weermodellen aangaven dat het onweer zou actieveren op de grens met Duitsland, begon het onweer al vroeg te activeren in de Flevopolder.

Iets ten Noorden van Zwolle konden we een eerste plek vinden en hadden we zicht op de buien richting het westen. De meeste noordelijke bui trok Friesland en uiteindelijk Groningen in, waardoor we geen last hadden van de regen. De volgende bui kwam wel onze kant op en uiteindelijk moesten we snel naar een nieuwe locatie verplaatsen.

Onze volgende locatie was Wachtum, we hadden een mooie plek gevonden met goed uitzicht op de bui. De buien trokken ook hier in een perfecte lijn om ons heen, waardoor we voor een langere periode mooie foto’s konden schieten.

Toen de regen eenmaal arriveerde besloten we richting Duitsland te rijden en de bui te onderscheppen op de N31. Al snel realiseerde we in de auto dat we de bui, iets ten oosten van onze vorige positie, van achter konden bekijken. Dat leverde opnieuw mooie plaatjes op.

Ook hier begon het uiteindelijk te regenen. We besloten nog wat verder Duitsland in te rijden en uiteindelijk zuid, om een actieve cell te onderscheppen. Helaas zaten hier weinig ontladingen in die foto waardig zijn, dus besloten we snel weer richting huis te keren.

Bert op pad in de buurt

Naast dat Maurice en ik op pad waren, was Bert van Dijk in de buurt van Gouda prachtige foto’s aan het maken van de buien die ten oosten van hem weg trokken.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter