Op zoek naar hoe koud het vandaag was in Nederland? Hier vind je de actuele minimumtemperatuur in Nederland. Iedere tien minuten wordt aan de hand van de temperatuur bepaald of de minimumtemperatuur moet worden bijgewerkt. Benieuwd naar meer weer? Met de handige keuzeknop kies je gauw een andere waarde.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2021 om 01:50 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Minimumtemperatuur vandaag in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Actuele waarschuwingen Nederland

Er geldt nu code groen

Uitleg over minimumtemperatuur

Met de minimumtemperatuur bedoelen we natuurlijk de laagste temperatuur van de buitenlucht vandaag gemeten. Die wordt gemeten met een thermometer. Er zijn verschillende types thermometers in gebruik. Zo heb je vloeistofthermometers en thermometers die elektrisch werken. Ook heb je de thermometer van Six-Bellani, die tegelijkertijd de minimum- en maximumtemperatuur bijhoudt.

De metingen van de temperatuur op deze pagina worden verzameld op KNMI-weerstations. Die staan verspreid over Nederland en voldoen aan strenge wereldwijde normen: een weerstation moet meten op anderhalve meter hoogte boven kortgemaaid open gras.

→ Meer informatie over temperatuur en thermometer? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek minimumtemperatuur de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. Bliksemdetectie.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.