De wind kan soms heel vlagerig zijn. De actuele windstoten in Nederland laten je zien hoe vlagerig die wind is. Hoe deze windstoten worden gemeten lees je iets naar onderen. Gebruik de handige keuzeknop om ook andere weersoorten te bekijken.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2021 om 02:00 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Actuele windstoten in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Actuele waarschuwingen Nederland

Er geldt nu code groen

Uitleg over windstoten

Er staat soms een vlagerige wind: de uitschieters worden ook wel windstoten genoemd. Net als de windsnelheid worden windstoten gemeten met een anemometer. Het zijn vaak windstoten die voor veel schade zorgen bij storm of bij onweersbuien, dus een overzicht van windstoten in Nederland is dan handig.

Op deze pagina zie je de zogeheten 10-minuten windstoten. Dat zijn de gemiddelde windstoten over de afgelopen tien minuten, gemeten op 10 meter boven de grond. Dat is in lijn met wereldwijde weerkundige richtlijnen.

→ Meer informatie over windrichting, windsnelheid en een windmeter? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek windstoten de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. Bliksemdetectie.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.