Bij storm en bij buien kunnen soms zware windstoten optreden. Vaak is dan de vraag: hoe hard ging de wind tekeer? Op deze pagina vind je de hoogste windstoten van vandaag in Nederland. Wil je toch liever een andere weersoort bekijken? Gebruik dan de handige keuzeknop.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2021 om 00:40 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Zwaarste windstoten vandaag in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Actuele waarschuwingen Nederland

Er geldt nu code groen

Uitleg over zwaarste windstoten

Om in te schatten hoe krachtig een onweersfront of een storm is kan het ook handig zijn om naar de zwaarste windstoten van de dag te kijken. Net als de windsnelheid worden deze gemeten met een anemometer op tien meter boven de grond. Dat is volgens de wereldwijde weerkundige richtlijnen.

In tegenstelling tot de 10-minuten windstoten zie je hier niet de windstoten van de afgelopen tien minuten, maar de zwaarste windstoten van vandaag.

→ Meer informatie over windrichting, windsnelheid en een windmeter? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek zwaarste windstoten de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. Bliksemdetectie.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.