Feedback?
Christian Versloot
Christian Versloot
14 augustus 2016 11:48

In het onweerbericht van gisteren gaf ik aan dat er voor de gebieden aan de oostgrens een ‘zeer kleine kans’ was op onweer. Dat kwam doordat één van de weermodellen van het KNMI aangaf dat onweer mogelijk was. Op basis van de huidige weermodellen kan ik slechts concluderen dat de kans op onweer nihil is. Wel kunnen er een aantal regenbuien vallen, en dan met name in de oostelijke helft van het land.

Dit alles heeft te maken met de luchtdruksetting. De fronten, die de afgelopen dagen voor regenval hebben gezorgd, zijn inmiddels allen via het zuidoosten het land uitgetrokken. Daarachter bevindt zich nog steeds lage druk, waarin buien kunnen vormen.Er is weinig tot geen onstabiliteit, dus het worden slechts zeer lichte exemplaren – zonder onweer.

Begin komende week zien we beter weer, met meer zon en oplopende temperaturen. Vanaf halverwege die week staat (voorlopig) een kans op buien op de kaarten.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.