Christian Versloot
Christian Versloot
28 augustus 2016 00:08

Wegens het zware onweer dat momenteel over het land trekt, is deze dagelijkse onweerverwachting vervroegd uitgegeven. Dit in verband met mogelijk onweer later vannacht.

Er trekken aan het begin van de nacht zware regen- en onweersbuien over de oostelijke helft van het land. Begon het eerder op de avond in het zuidwesten, zo trekt nu een front met zware buien over de drie noordoostelijke provincies en Limburg. Zowel het noordelijke als het zuidelijke front boeten naar verwachting de komende uren niet aan kracht in. Het noordelijke front zal in de komende uren echter wel het land verlaten, om de Noordzee op te trekken.

In de nacht zien we dat het onweer dat momenteel actief is, nog een rol van betekenis kan spelen in de uiterste oostelijke regio’s van het land. Daarom moeten deze regio’s rekening houden met zware onweersbuien tot ongeveer 4:00 uur komende nacht.

Overdag trekt een koufront, dat behoort tot een lagedrukgebied ten noorden van ons land, van west naar oost over ons land. Opnieuw zijn regen- en onweersbuien mogelijk. De vraag is echter hoe grootschalig deze uitpakken; een grootschaligheid zoals gisteren en vannacht wordt niet gehaald. Zodra een onweersbui ontstaat, kan deze lokaal fel uitpakken, omdat we tot aan het koufront ons in warme lucht bevinden. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel. De temperatuur loopt lokaal nog op tot 29 graden.

Na vandaag (zondag) is het gedaan met het onweer. Maandag wordt het zo’n 21 graden, en later in de week loopt de temperatuur weer op. Het wordt dan naar verwachting zo’n 25 graden.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter