Christian Versloot
Christian Versloot
29 augustus 2016 00:35

Afgelopen zaterdag en gisterochtend hebben we te maken gehad met zware regen- en onweersbuien. Deze buien ontstonden voor en op een koufront, dat hoorde bij een lagedrukgebied boven Scandinavië. Dit laag heeft gisteren voor zwaar onweer gezorgd in Duitsland en trekt steeds verder noordoostwaarts, afzwakkend.

De eerste helft van de dag trekt in Nederland een nieuwe zone van lage druk over. Er valt af en toe een bui. De buienwolken zijn echter te laag en er vormt geen onweer. Later op de dag wordt het droog en breekt de zon steeds verder door. Het wordt gemiddeld 21 graden.

Een hogedrukgebied dat momenteel ten westen van Spanje en Portugal ligt, trekt noordoostwaarts. Morgen bereikt de kern van dit hogedrukgebied het noorden van Duitsland. Dit hoog voert droge, relatief warme lucht aan. Het wordt dinsdag en woensdag zo’n 22 tot 25 graden. Later in de week tikt het zuiden mogelijk de 28 graden aan.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter