Feedback?
Christian Versloot
Christian Versloot
2 maart 2017 19:48

Een storing die momenteel ten westen van Ierland ligt komt naarmate de avond vordert steeds naderbij. Deze storing botst vervolgens met een hogedrukgebied dat zich momenteel boven het Europese vasteland bevindt. De storing wordt daardoor afgeremd en komt voor de Franse kust tot stilstand.

Morgen lijkt zich een uitloper van de storing te vormen die zich uitstrekt over het Franse vasteland, in de richting van Luxemburg. Het is zeer waarschijnlijk dat op deze uitloper onweersbuien zullen vormen. Deze trekken langzaam noordoostwaarts. Er is een kleine kans dat deze buien Nederland bereiken, waardoor het dus mogelijk is dat er wat onweer voorkomt. Deze kans is het hoogste voor de zuidwesthelft van Nederland, en dan met name Zeeland. Desondanks is de kans niet heel groot dat het morgen daadwerkelijk tot onweer komt.

 

PL0312_large

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.