Christian Versloot
Christian Versloot
8 juni 2017 08:31

Uit de guidance:

Een lagedrukgebied ten westen van Ierland beweegt richting Noorwegen en vult op. Bijbehorend warmtefront ligt nu boven het zuidwesten, beweegt noordoostwaarts en verlaat in de loop van de middag het noordoosten. In de warme sector wordt met een zuidwestelijke stroming maritiem tropische lucht aangevoerd. In de nacht naar vrijdag trekt er een vore oostwaarts over het land, gevolgd door het koufront. Achter dit koufront wordt de stroming west- tot zuidwestelijk en wordt er maritiem polaire lucht aangevoerd. Het koufront verlaat het oosten van het land vrijdagmiddag. In de loop van vrijdagmiddag trekt er een hoogtetrog oostwaarts over Nederland. Vrijdagavond bouwt zich een rug van hoge druk op boven de Britse Eilanden en beweegt richting Nederland.

Nabij het warmtefront lichte (mot)regen. Bij de vore en het koufront (onweers)buien, mogelijk met hagel. Dit zullen overwegend multicel buien zijn met een CAPE van lokaal 700-1000 J/kg en schering van 20-30 kn. Nabij de hoogtetrog en op dagelijkse gang ook enkele buien, al neemt de onweerskans gedurende de middag op nadering van de hoogterug af. Bij de hoogtetrog en dagelijkse gang buien is de CAPE lokaal 700 J/kg en de schering is afgenomen tot 15-20 kn, dus voornamelijk single cel, lokaal multicel.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter