Zwaar onweer op 4 juni: onze livestreams

Christian Versloot • woensdag 5 juni 2019

Gisteren trokken er zware onweersbuien over Nederland. Op de uitloper van een lagedrukgebied ontstonden gistermiddag boven Frankrijk felle buien die naarmate de avond vorderden Nederland binnentrokken. Hier en daar is behoorlijk veel schade aangericht door het noodweer. Zo is er bijvoorbeeld in het Gelderse Rheden waarschijnlijk sprake geweest van een tornado; onze collega’s van MeteoGroup zijn ter plaatse geweest (zie artikel) en hebben die conclusie getrokken.

Onze stormchasers hebben gisteren ook niet stilgezeten. Verschillende teams zijn uiteindelijk in Brabant bij elkaar gekomen, waarna ze België in zijn getrokken en daar de eerste buien hebben onderschept. Daarna zijn ze snel weer noordwaarts gereden om de buien bij te kunnen blijven.

Omslagfoto: onze stormchaser Wichard Postma aan het Tjeukemeer.

In de tussentijd stonden onze stormspotters en andere Bliksemdetectie-stormchasers reeds paraat in Deventer en aan het Tjeukemeer om de naderende buien op te wachten.

Van dit alles hebben jullie gisteren reeds kunnen genieten via onze Facebook-pagina. Maar voor wie dit graag nog eens terug wil zien hebben we nu hieronder alle livestreams van gisteren op een rijtje gezet!


…vanavond lijkt er trouwens weer een behoorlijke kans te zijn op felle onweersbuien. Ben jij er al klaar voor? 🙂

De eerste livestream: de verschillende Bliksemdetectie-chaseteams bij elkaar
De buien onderscheppen boven België
Terug naar Nederland #1
Terug naar Nederland #2
Livestream Deventer
Livestream Tjeukemeer

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?