Het onweersseizoen is begonnen

Rick van der Burg • zondag 3 mei 2020

In april begint het onweersseizoen altijd rustig op gang te komen, het is soms nog wel vrij onzeker waar de buien ontstaan en ook voor hoelang deze buien blijven bestaan.

Afgelopen donderdag, 30 april, was precies zo’n dag. De kansen lagen vooral in het zuiden van het land, dus we hadden onze hoop vooral gevestigd op Zeeland of West-Brabant. Na een drukke werkdag besloten Bert en ik de auto te pakken richting Dordrecht om daar te kijken wat de bui zou gaan doen.

Langzaam maar zeker werd het duidelijk dat de bui boven Zeeland de meeste potentie had, dus reden we naar Anna Jacobapolder waar we mooi uitzicht hadden op de aankomende bui. Eenmaal aangekomen zagen we in de verte al een leuk ‘lijntje’ ontstaan en diverse ontladingen schoten naar beneden.

Onze locatie in het groen. Bron: weerslag.nl

We hadden een prachtig plekje gevonden op de dijk waar we uitzicht hadden op de bui die recht op ons afkwam. We pakten snel onze spullen en konden nog een aantal mooie CG’s (Cloud-to-Ground) meepakken voordat het keihard begon te regenen.

Precies op het moment dat de bui ons passeerde was er geen enkele ontlading meer te bekennen, maar konden we nog wel even genieten van de zon die op de wegtrekkende bui scheen.

Foto’s Bert

Foto’s Rick

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?