Ritje Frankrijk en weer terug

Rick van der Burg • zondag 2 augustus 2020

Afgelopen vrijdag waren de kansen niet enorm groot en leek de kans voor veel onweer daarmee ook uitgesloten. Toch besloten Lynn en ik op pad te gaan richting Frankrijk om de eventuele buien te onderscheppen als ze daar mochten ontstaan.

Eenmaal aangekomen in het drukke Frankrijk, vanwege de vakanties, moesten we nog even onder Lille wachten in de warme zon (40°C). Na een uurtje wachten begon het wat te borrelen in Frankrijk en zagen we wat buien opkomen die richting Calais trokken. We besloten die kant op te gaan om die buien eventueel te onderscheppen als ze actief zouden blijven.

Helaas was het onweer al uit de bui toen we eenmaal in de buurt kwamen van de bui, maar besloten het nog niet op te geven en de vore te volgen die later over België en Nederland zou trekken.

De bui begon boven onze positie in ‘Hazebroek’ te actieveren en omdat deze langzaam richting het noorden trok konden we de bui met gemak bijhouden om van de achterkant verschillende foto’s te maken van het onweer.

Na 636 kilometer gereden te hebben waren we zeer tevreden met het resultaat en hebben we een grote hoeveelheid mooie ontladingen vast mogen leggen.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?