Toch nog de buien onderschept

Sipke Broekstra • zondag 8 april 2018

Woensdagmiddag trokken er een aantal onweersbuien over het land. Ik had het te druk om met Maurice, Melle en Jannie mee te rijden, dus het leek voor mij in eerste instantie niks te worden. Maar natuurlijk kon ik me niet helemaal concentreren op mijn schoolwerk; ik bleef de radars en de groepsapp dan ook in de gaten houden.

Maar goed ook, want het bleek dat de buien over Flevoland naar Drachten trokken! Toen de bui tussen Lemmer en Heerenveen hing, ben ik (ondanks dat het eigenlijk niet kon) toch maar even naar een plekje op zoek gegaan om de bui te onderscheppen. Dat werd uiteindelijk het industrieterrein Drachten-Azeven.

Na een paar minuten begonnen de wolken al behoorlijk dreigend te worden, en kwam er op gegeven moment een arcus in het zicht. Na wat gerommel en geflits in de verte, en een muur van regen in aantocht besloot ik maar een veilige plek op te zoeken om te staan. Onderweg nog een aantal mooie cg’s gezien, maar helaas niet op foto kunnen zetten. Al met al was het die twee uurtjes tijd, die ik dus eigenlijk niet had, wel waard. Een goed begin van het seizoen!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?