Feedback?
Rick van der Burg
Rick van der Burg
26 augustus 2018 18:29

Het is weer zo ver, we mochten eindelijk weer ons huis uit om wat mooie platen te schieten van het onweer dat vanuit de Noordzee langzaam het land introk. Vandaag gaan we alleen niet meer met de oude vertrouwde Ka op pad, maar met de nieuwe Fiesta.

Samen met Sander en Maaike vertrokken we vanuit Gouda oorspronkelijk in de richting van de kust, maar tijdens het oppikken van Sander zagen we dat de buien al een stuk verder landinwaarts waren getrokken en besloten daarom in de buurt van Gouda te blijven bij Tempel.

Eenmaal aangekomen op een mooie locatie met prima uitzicht op de naderende onweersbui besloten we de spullen uit de auto te halen en snel neer te zetten zodat we geen seconde hoeven te missen. Eenmaal alles uitgepakt en klaargezet (en door niet te kijken naar de buienradar) begon het keihard te regenen dus mochten we snel alles weer inpakken. We besluiten bij deze bui te wachten en enkele foto’s te maken vanuit de auto, zodat we niet voor niks op pad zijn gegaan. De bui was inmiddels ook niet meer in te halen. Gelukkig hebben we in een half uur tijd enkele mooie foto’s kunnen maken en een leuke livestream gehad, ook stond de GoPro aan die de bui mooi kon vast leggen.

Foto’s van Maaike Koolmees.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.