Rick van der Burg
Rick van der Burg
2 augustus 2020 13:05

Afgelopen vrijdag waren de kansen niet enorm groot en leek de kans voor veel onweer daarmee ook uitgesloten. Toch besloten Lynn en ik op pad te gaan richting Frankrijk om de eventuele buien te onderscheppen als ze daar mochten ontstaan.

Eenmaal aangekomen in het drukke Frankrijk, vanwege de vakanties, moesten we nog even onder Lille wachten in de warme zon (40°C). Na een uurtje wachten begon het wat te borrelen in Frankrijk en zagen we wat buien opkomen die richting Calais trokken. We besloten die kant op te gaan om die buien eventueel te onderscheppen als ze actief zouden blijven.

Helaas was het onweer al uit de bui toen we eenmaal in de buurt kwamen van de bui, maar besloten het nog niet op te geven en de vore te volgen die later over België en Nederland zou trekken.

De bui begon boven onze positie in ‘Hazebroek’ te actieveren en omdat deze langzaam richting het noorden trok konden we de bui met gemak bijhouden om van de achterkant verschillende foto’s te maken van het onweer.

Na 636 kilometer gereden te hebben waren we zeer tevreden met het resultaat en hebben we een grote hoeveelheid mooie ontladingen vast mogen leggen.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter