In het zuidoosten langdurig regen, in de noordelijke helft enkele stevige (onweers)buien
Rick van der Burg
Rick van der Burg
1 mei 2024 15:14

Gisterenavond en afgelopen nacht was een lastige situatie, zoals Christian al in zijn blogpost aangaf. Toch besloten we op pad te gaan, want je moet het soms toch proberen en een beetje geluk hebben.

Nadat we vanuit Uden vertrokken reden we naar het westen, omdat we toch deze kant op moesten en een bui vanuit België langzaam noord west trok, wat de weermodellen ook hadden aangegeven. Echter kwamen we snel tot de realiteit dat deze bui niks ging doen, dus besloten we richting Almere te rijden waar we een mooi plekje hadden gevonden. Daar kregen we al snel een ontlading op de foto, maar het schoot niet op. Ook de keren daarna bleken de buien zo te pulseren dat het lastig was om op de juiste plek te staan.

We besloten om naar huis te rijden. Net toen ik thuis kwam en Maurice onderweg was terug naar Friesland zagen we dat de buien bij Utrecht enorm activeerde. Maurice zette snel zijn auto neer in Woerden en ik reed richting Gouda om daar de buien op de foto te zetten in de verte. Even later besloot ik nog richting Woerden te rijden waar Maurice stond. Pas om 4 uur trokken de buien nog verder noord en was het niet meer waard om te blijven staan.

Al met al een zeer geslaagde avond/nacht. Vergeet onderaan ook de gave video beelden te kijken en laat gerust een reactie achter!

Onweer Woerden 1 mei 2024
Onweer Woerden 1 mei 2024
Onweer Woerden 1 mei 2024
Onweer Woerden 1 mei 2024
Onweer Gouda 30 april 2024
Onweer Almere 30 april 2024
Onweer Gouda 30 april 2024
Onweer Gouda 30 april 2024
Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter