Rick van der Burg
Rick van der Burg
13 augustus 2024 09:53

Zoals we al eerder aangeven hadden in een onze laatste blogpost zijn de kansen voor het onweer vandaag groter dan gisteren. Gisteren kon er door de gebrek aan forcering geen bui vormen die gebruik kon maken van de potentiële energie die beschikbaar was.

Handige links

Vandaag is het iets beter, maar helaas nog geen goede forcering die opnieuw gebruik maakt van de beschikbare energie. Daarnaast zitten alle weermodellen niet op dezelfde lijn, waardoor het lastig maakt om een exacte plek om tijdstip aan te wijzen waar onweer gaat ontstaan. Naar verwachting ontstaan de buien vooral in het westen van Duitsland en kunnen deze eventueel de grens overkomen in Nederland.

De buien die vandaag ontstaan zijn voornamelijk pulse buien, dit zijn buien die ontstaan en eigenlijk door het gebrek aan windschering direct weer inzakken. Doordat deze buien stationair blijven liggen, is de kans op wateroverlast groot. Dit zal dan wel vrij lokaal zijn.

In de nacht naar woensdag kunnen er opnieuw buien vormen met mogelijk onweer. Vanuit het zuiden geven enkele weermodellen aan dat er opnieuw een buiencomplex met potentieel onweer over het land trekt. Ook hier is de exacte timing en locatie nog onbekend. We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter