Christian Versloot
Christian Versloot
21 juni 2020 21:17

Goedenavond allemaal! Op de valreep is ‘ie er dan, de Blik op de week voor komende week. In deze serie kijken we vooruit naar het weer dat we de komende dagen gaan zien. Hebben we een regenjas nodig, of gaat de zon schijnen? Dat is concreet de vraag die we gaan beantwoorden.

En het lijkt er voor komende week op dat we veelal geen regenjas nodig zullen hebben. Wat dan wel handig is? IJsjes, een ventilator, en zin in de zomer! Het wordt warm in Nederland.

Bron weerkaarten: wxcharts.com

Hallo hogedrukgebied

Op het moment dat je op de weerkaart kijkt voor 8.00 uur morgenochtend, dan zie je het volgende:

We zien een hogedrukgebied boven het noordwesten van Frankrijk. Voor ons betekent dat een westelijke wind, en van dat weer hebben we vandaag al een voorproefje gehad: best prima weer, toch al redelijk warm, maar van tijd tot tijd ook flinke hoeveelheden wolkenvelden en zelfs af en toe een bui (het heeft hier vanavond geregend).

Morgen, op maandag, lijkt de dag echter zonniger te gaan verlopen dan vandaag. Het blijft droog en zoals gezegd lijken er dus weinig wolken aan de lucht te zijn. Bij een zwakke tot matige westelijke wind, kracht 3, wordt het zo’n 23 graden.

Op dinsdag ligt het hogedrukgebied boven Duitsland, en zoals je op de weerkaart van donderdag kunt zien zelfs al boven de Baltische staten – het is op doorreis, kun je wel zeggen:

Dat betekent dat op dinsdag de wind bij ons uit de oosthoek komt waaien. Er komt dan ook een stuk warmere lucht op ons af. Bij een zwakke (noord)oostelijke wind wordt het zo’n 26 graden. Het blijft droog en het wordt heel zonnig, zoals het er nu uitziet.

Ook woensdag, donderdag en vrijdag gaan behoorlijk zomers verlopen. De zon schijnt volop, en op donderdag en vrijdag kan er een klein wolkje aan de lucht zijn. Op alle dagen wordt het zo’n 29 graden, en ook dertigers zijn niet uitgesloten. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten.

In het weekend is het hogedrukgebied dan weer te ver bij ons vandaan. De kans op wisselvalligheid neemt dan toe. Maar voor nu: geniet van een week met zomers weer, en tot volgende week! 🙂

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter