Rick van der Burg
Rick van der Burg
25 juni 2023 12:42

Na onze stormchase-avonturen afgelopen zondag en dinsdag, waarbij we verschillende buien hadden onderschept in Frankrijk en Duitsland, dachten we dat we wel even genoeg onweer hadden gehad en van plan waren om donderdag een rustdag te nemen.

Echter, Angelique, een mede-chaser, stuurde een berichtje met de suggestie om toch weer op pad te gaan. Dit bericht wakkerde het verlangen ook bij mij aan, aangezien de verwachtingen voor die dag die door verschillende weermodellen waren geschept, verleidelijk waren.

We hakten de knoop door en besloten richting Kassel te rijden, een gebied dat naar mijn inschatting veel potentie had. Tijdens onze reis naar Kassel ontvingen we een telefoontje van Maurice, die besloot zich bij ons te voegen en ook die richting op te rijden.

Bij aankomst in de buurt van Kassel kozen we zorgvuldig onze locatie uit en maakten we ons op voor de bui. We hadden een prachtig uitzicht op de aankomende bui, maar besloten om niet meer voor de bui uit te rijden. Het risico van hagelstenen van ongeveer 5 cm was simpelweg te groot.

We keken vol ontzag naar de twee buien die om ons heen trokken: aan de linkerkant de bui met de grote hagel en rotatie, en aan de rechterkant een andere bui die intens bliksemde.

Na de passage van de bui, compleet doorweekt door de regen, besloten we iets verder te rijden om de bui van achteren te kunnen bewonderen. Na enige tijd merkten we dat de andere buien ook onze kant op trokken en we bevonden ons in een ideale positie om deze ook te onderscheppen.

Na drie verschillende buien te hebben meegemaakt, besloten we dat het tijd was om terug te keren naar huis, maar niet zonde prachtige foto’s als resultaat van deze onverwachte stormchase-dag.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter