Hieronder vind je de actuele temperatuur in Nederland op basis van metingen van weerstations in Nederland. Scroll naar onderen voor alle metingen van de Nederlandse weerstations. Met de handige keuzeknop kies je gauw een andere meetwaarde.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 29 januari 2022 om 11:20 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Actuele temperatuur in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Actuele waarschuwingen Nederland

Er geldt nu code geel

Uitleg over temperatuur

Met de temperatuur bedoelen we natuurlijk de temperatuur van de buitenlucht. Die wordt gemeten met een thermometer. Er zijn verschillende types thermometers in gebruik. Zo heb je vloeistofthermometers en thermometers die elektrisch werken. Ook heb je de thermometer van Six-Bellani, die tegelijkertijd de minimum- en maximumtemperatuur bijhoudt.

De metingen van de temperatuur op deze pagina worden verzameld op KNMI-weerstations. Die staan verspreid over Nederland en voldoen aan strenge wereldwijde normen: een weerstation moet meten op anderhalve meter hoogte boven kortgemaaid open gras.

→ Meer informatie over temperatuur en thermometer? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek temperatuur de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. Bliksemdetectie.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.