Chase eindigt met spectaculaire shelf

Rick van der Burg • vrijdag 7 juni 2019

Afgelopen maandag 3 juni begon het al goed te borrelen in de chat van Bliksemdetectie. We waren al in flink overleg met z’n allen om te kijken wat de buien zouden gaan produceren en we hielden elkaar up-to-date bij veranderingen.

Het zag er goed uit voor ons, Estofex gaf een Level 2 uit in het oosten van het land en het KNMI gaf ook al code geel voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ook Christian zag de bui al hangen.

Rond 2 uur op dinsdag vertrok ik met mijn cameraspullen naar Bert om hem op te halen. Eenmaal aangekomen in Gouda was de chase begonnen en vertrokken we richting Utrecht dat we als uitgangspunt namen, zodat we eigenlijk alle kanten op konden. Ondertussen reden Maurice en Melle ook richting Utrecht en sloten zich bij ons aan.

Omdat de bui langzamer trok dan we dachten en we de bui eigenlijk voor het donker wilde onderscheppen besloten we nog verder naar het Zuiden te rijden waar ook Marcel en Angelique aansloten.

Na een livestream om onze Facebook volgers te informeren even een kort overleg.

Na enig overleg in Zaltbommel besloten we nog meer richting het zuiden te rijden waar we uiteindelijk stopten in het plaatsje Mol waar we een mooi plekje hadden gevonden met goed uitzicht op de bui.

Na een lange rit wisten we waar het voor hadden gedaan, want in de verte kwam de shelf ons tegemoet en kon het feest beginnen.

Nadat de shelf over ons heen trok moesten we snel de auto in vanwege het stof, de wind en de regen. We probeerden de bui nog voor te komen, maar helaas vanwege de snel trekkende bui lukte ons dat niet en besloten we terug naar huis te rijden om ons voor te bereiden op de volgende chase.

Bekijk ook onze livestreams van afgelopen dinsdag en de chase van onze chaser Sipke.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?