Michel van Mourik
Michel van Mourik
25 juni 2019 20:52

Zo tegen het einde van de maand juni een kleine terugblik vanuit Dordrecht, de thuisbasis van chaseteam BD Dordrecht. Juni heeft dit jaar garant gestaan voor de nodige felle onweersbuien en de daarbij behorende prachtige luchten. Alhoewel extreem weer haar mooie kanten heeft moeten we natuurlijk niet vergeten dat het ook een schaduwzijde heeft. Daarbij doel ik op gewonden als gevolg van het extreme weer maar ook schadegevallen waarbij de bedragen soms flink kunnen oplopen.

Op 4 juni 2019 passeerde een geweldig mooi front de Dordtse skyline. De oudste stad van Holland (alhoewel volgens sommigen niet), kent van nature al een mooie skyline met oude gebouwen maar ditmaal werd dit alles nog beter door de goed georganiseerde onweersbuien die links als rechts de stad passeerden. Na een kleine rit van circa 10 minuten stond ik dan ook gesteld aan de zuidzijde van de stad met uitzicht op het Hollands Diep (richting Brabant). Net op tijd om de eerste buien op te vangen en vast te kunnen leggen op de gevoelige plaat. De foto’s spreken voor zich.

Op 19 juni 2019 was het weer raak en schampte een mooi onweerscomplex het eiland van Dordrecht via de oostkant. Snel de spullen gepakt en het natuurgebied in gesjeesd. Alhoewel het wat bliksem betreft mee viel, voornamelijk CC (Cloud to Cloud) ontladingen waren de wolkenluchten imposant te noemen, al zeg ik het zelf.

Op naar juli!

Michel van Mourik

Michel van Mourik

Stormchaser & redacteur

Laat een reactie achter