Feedback?
Christian Versloot
Christian Versloot
15 januari 2018 16:20

Op Bliksemdetectie vinden we het belangrijk dat actuele weerinformatie vrij toegankelijk is voor iedereen. Daarom presenteren we vandaag met trots een aantal nieuwe functies op onze website: een overzicht met actueel weer, fraaie weerkaarten en het weer van de afgelopen 24 uur in weergrafieken.

Actueel weer & weerkaarten

Wat is op dit moment het weer in Nederland? Tot voorheen moest je naar een andere site om te bekijken wat het actuele weer deed. Dankzij het (CC0) opendatabeleid van de Nederlandse Rijksoverheid is het nu mogelijk om een overzicht met het actuele weer in Nederland aan te bieden.

Bliksemdetectie stelt vanaf nu gratis iedere 5 minuten nieuwe kaartjes ter beschikking.

We hebben verschillende kaarten – hieronder een handig overzicht met directe links naar de juiste kaart:

Weergrafieken

Ook hebben we sinds vandaag een overzicht met weergrafieken voor de KNMI-weerstations in Nederland op onze website gezet! In dit overzicht kun je voor de afgelopen 24 uur bekijken wat de belangrijkste meetwaarden waren voor dat weerstation.

We wensen je veel plezier & in de tussentijd gaan we door met nieuwe ontwikkelingen.

Voorbeeld van de luchtdruk in de afgelopen 24 uur – te zien is dat een lagedrukgebied op weg naar Nederland is!

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.